Zasady korzystania z usług elektronicznego biura obsługi klienta (eBOK24)

7 września 2018 r. spółka BZ WBK Leasing S.A. zmieniła nazwę na Santander Leasing S.A. Prosimy zwrócić uwagę, że po zmianie nazwy nasza strona logowania do portalu eBOK24 będzie działać już pod nowym adresem eBOK.santanderleasing.pl.

Wraz ze zmianą marki zmieniła się wizualizacja portalu eBOK24. Wiodący kolor naszej spółki to teraz czerwień.

Zwracaj uwagę na wygląd usług, komunikaty i powiadomienia w trakcie logowania i podczas korzystania z usług. Pamiętaj, że przestępcy starają się wiarygodnie odwzorować serwisy internetowe. Jeśli jakikolwiek element strony, czy też sposób jej działania będzie budzić Twoje zastrzeżenia - przerwij korzystanie z usług oraz skontaktuj się z nami.

Pamiętaj, że smsKod służą wyłącznie do potwierdzenia dyspozycji, np. ustanowienia hasła do portalu eBOK24.

Nie otwieraj wiadomości e-mail pochodzących od nieznanych adresatów, jak i przesyłanych w treści linków oraz załączników. Pamiętaj, że wystarczy jedno nieprzemyślane kliknięcie, by zainfekować Twoje urządzenie złośliwym oprogramowaniem.

Loguj się do eBOK24 przez stronę eBok.santanderleasing.pl. Nie wchodź na stronę logowania wyszukaną za pomocą wyszukiwarki.

Sprawdzaj, czy na pasku adresu usług Santander Leasing znajduje się kłódka. Jest to gwarancja, iż Twoje połączenie jest szyfrowane.

Dbaj o to, aby oprogramowanie na Twoim urządzeniu, było aktualne i legalne. Zwróć szczególną uwagę na system operacyjny, program antywirusowy oraz przeglądarkę. Miej świadomość, że przestępcy często wyszukują luki w oprogramowaniu. Dzięki temu utrudnisz im działanie!

Korzystaj z bezpiecznej sieci internetowej. Nie loguj się z nieznanej, ogólnodostępnej, niezabezpieczonej sieci (zarówno prywatnej, jak i publicznej). Jeśli korzystasz z wi-fi, zabezpiecz ją hasłem.

Chroń swoje dane do logowania (login, hasło). Nigdy nie udostępniaj danych do logowania nikomu i nigdzie (np. przez telefon, e-mail, media społecznościowe). Dzięki temu nie dopuścisz do ich przejęcia przez nieuprawnione osoby.

Pamiętaj, aby wyłączyć „Bluetooth”, jeśli aktualnie z niego nie korzystasz. W ten sposób uchronisz się przed ewentualną utratą danych z urządzenia mobilnego.

Nie udostępniaj urządzeń, z których korzystasz osobom postronnym. Zawsze stosuj hasło do blokowania sprzętu.