Zarząd

Wyznacznikami działania Santander Leasing są trzy cechy: pewność, szybkość i otwartość.

Celem Santander Leasing jest budowa uniwersalnej firmy leasingowej, która jest w ścisłej czołówce rynku polskiego w każdym z trzech kryteriów: dynamice wzrostu sprzedaży/portfela, efektywności kosztowej (C/I) i wynikach finansowych netto.

Ta strategia jest realizowana z sukcesem od roku 2011, a Santander Leasing osiąga rekordowe wzrosty biznesu, utrzymując najniższe na rynku koszty ryzyka i zachowując najwyższą efektywność kosztową, tj. niskie C/I. Santander Leasing jest najszybciej rosnącą dużą firmą leasingową na polskim rynku w okresie ostatnich 6 lat, z portfelem sięgającym 8,5 mld PLN i łączną sprzedażą roczną powyżej 4,2 mld PLN.

Zarząd Santander Leasing jest dumny z Zespołu, dzięki któremu Firma osiąga takie wyniki.

Szymon Kamiński- Prezes Zarządu Santander Leasing S.A., Santander F24 S.A., Santander Finanse Sp. z o.o.
Szymon Kamiński jest praktykiem zarządzania biznesem w finansach, doradztwie, audycie i przemyśle.
Od 2011 roku spółki leasingowe Grupy Santander Bank Polska (ex BZWBK), zarządzane przez Szymona Kamińskiego, osiągnęły rekordowe wzrosty biznesu, utrzymując najniższe na rynku koszty ryzyka i zachowując najwyższą efektywność kosztową, tj. niskie C/I. Santander Leasing jest najszybciej rosnącą dużą firmą leasingową na polskim rynku w okresie ostatnich 6 lat, z portfelem sięgającym 8,5 mld PLN i łączną sprzedażą roczną powyżej 4,2 mld PLN.
Szymon Kamiński ma doświadczenie w zarządzaniu biznesem w Polsce oraz Hiszpanii i Portugalii, a także w zarzadzaniu projektami doradczymi w Europie, na Dalekim Wschodzie i Ameryce Południowej.
Szymon Kamiński wiele lat uprawiał wyczynowo sport, w tym pływanie przez 11 lat i żeglarstwo regatowe przez 5 lat. Jego pasją jest historia. Biegle posługuje się językami angielskim i hiszpańskim.
Ma wykształcenie techniczne i ekonomiczne zdobyte na uczelniach polskich i zagranicznych, m.in. WSM Gdynia, Akademia Morska, IMD Lausanne. Od współpracowników oczekuje gry zespołowej, dynamiki, kreatywności i wytrwałości.

Tomasz Jąder, Wiceprezes Zarządu Santander Leasing S.A. Ma wykształcenie ekonomiczne zdobyte na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu.
Ukończył również Polish Six Sigma Academy (Black Belt). W Santander Leasing odpowiedzialny jest za proces zawarcia i obsługi umów, kwestie prawne i compliance, obsługę klienta, finanse, podatki i systemy IT.
Od siebie i współpracowników oczekuje otwartości na zmiany, ciekawości, ciągłego poprawiania jakości i sprawności pracy. Od 1994 związany jest z Grupą Banku Zachodniego WBK, z początku w Departamencie Kapitałowym, gdzie współodpowiedzialny był za nowe inwestycje kapitałowe i restrukturyzacyjne oraz nadzór właścicielski.
W 1998 poprowadził projekt powołania działalności leasingowej w BZ WBK. Od tego czasu Santander Leasing (wcześniej BZ WBK Leasing) corocznie zwiększa swoja aktywność na rynku usług finansowania, stając się spółką o szerokim zakresie produktów leasingowych, a także pożyczkowych, wraz z pakietem nowoczesnych usług dodatkowych, obsługującą klientów biznesowych zarówno w sektorze MŚP, jak i korporacyjnym.
Tomasz Jąder uprawia aktywnie sport (piłka nożna, bieganie, snowboard, bodyboarding). Biegle posługuje się językiem angielskim.