BZ WBK Leasing na targach AGROTECH 2014

8 marca 2014

Jubileuszowa XX edycja Międzynarodowych Targów Techniki Rolniczej w Kielcach przyciągnęła, aż 58,5 tysiąca odwiedzających co jest absolutnym rekordem. Podczas najważniejszego wydarzenia branży AGRO w Polsce zaprezentowało się 600 wystawców z całego świata.

Wśród nich nie mogło zabraknąć przedstawicieli BZ WBK Leasing, którzy prezentowali ofertę finansowania maszyn i urządzeń rolniczych oraz promocyjną ofertę finansowania samochodów dla rolników.

Targi AGROTECH to blisko 60 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej, na której zwiedzający mieli okazję zobaczyć kilka tysięcy najnowszych ciągników, maszyn i urządzeń rolniczych wystawców z Anglii, Austrii, Czech, Danii, Francji, Holandii, Irlandii, Korei Południowej, Litwy, Niemiec, Słowacji, Słowenii, Turcji, Włoch i Polski.

Tegoroczną wystawę otworzyła Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi Zofia Szalczyk. XX-stej już edycji AGROTECH towarzyszyły liczne wydarzenia, m.in. wręczenie Pucharu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, prestiżowej statuetki Maszyna Rolnicza Roku czy Krajowy Finał Olimpiady Młodych Producentów Rolnych oraz specjalistyczne konferencje. W programie znalazło się m.in. spotkanie organizowane przez MRiRW pod tytułem „Możliwości rozwoju oraz wykorzystania odnawialnych źródeł energii w rolnictwie i na obszarach wiejskich”.

Przyciągające uwagę stoisko BZ WBK Leasing odwiedziło liczne grono Klientów, którzy mogli porozmawiać z doradcami o sposobach finansowania inwestycji. W ofercie BZ WBK Leasing znajduje się pożyczka na maszyny rolnicze, dzięki której klienci mogą finansować nawet 100% inwestycji w środki trwałe, rozkładając spłatę na okres nawet 10 lat Dodatkowo rolnik ma możliwość ustalenia terminów spłat dogodnych dla siebie , nie tylko miesięcznych, kwartalnych czy półrocznych ale również sezonowych, co pozwala na dopasowanie harmonogramu spłaty do  do cyklu produkcyjnego w gospodarstwie (zbiory, skup żywca).

Obecność BZ WBK L na targach była także widoczna na stosikach Zetora i Kuboty, z którymi została nawiązana współpraca w ramach programów finansowania fabrycznego.

8 marca 2014 roku w trakcie trwania Międzynarodowych Targów Techniki Rolniczej AGROTECH odbyła się konferencja prasowa zorganizowana przez markę Kubota. Spotkanie zgromadziło liczne grono przedstawicieli mediów branżowych, a poprowadził je Krzysztof Ibisz. W wydarzeniu tym wziął udział m.in. Pan Piotr Domagała, Dyrektor ds. rynku rolnego w BZ WBK Leasing, który przybliżył zasady nowego finansowania fabrycznego. - Obecnie już co drugi ciągnik sprzedawany przez Kubota w Polsce jest finansowany przez BZ WBK Leasing. Udaje się to osiągnąć dzięki nowej ofercie wdrożonej w styczniu, w ramach której klienci spłacają tylko wartość ciągnika – oprocentowanie wynosi 0 proc. Łączny koszt dla klienta to symboliczna 1 zł. Nowe finansowanie jest dostępne w trzech wariantach – spłata ciągnika w czterech ratach po 25 proc., w dwóch ratach po 50 proc., lub w trzech ratach, z których pierwsza wynosi 50 proc., a dwie następne po 25 proc. Dostępna jest również standardowa oferta finansowania, w ramach której udział własny wynosi 0 zł, a okres spłaty można rozłożyć nawet na 120 miesięcy.

BZ WBK Leasing jako jedyna firma na rynku posiada wyspecjalizowaną sieć ponad 50 doradców dedykowanych tylko do obsługi sektora rolniczego. Rolnicy coraz częściej oczekują oferty produktowej i finansowej w jednym miejscu, dlatego dzięki bardzo dobrej współpracy z dostawcami, specjaliści spółki doradzają nie tylko jak sfinansować sprzęt, ale i jaki konkretnie wybrać.